UOF logo Upplands Ornitologiska Förening

Gissa nya arter för Uppland i 2012!

Nya fågelarter är ju alltid lite spännande i våra marker. Därför har vi tänkt göra en tävling som går ut på att gissa vilka fågelarter som kommer att bli nya för Uppland år 2012.

Förra året upptäcktes bland annat tjockfot, bruntrast, rödkindad sparv, eksångare och stäppörn (alla är inte granskade och godkända ännu av rrk eller Rk)

Nu har du chansen att gissa på maximalt fem arter som du tror kommer att bli nya för Uppland under 2012. Ett tips är att de flesta nya arterna brukar vara östliga i vårt landskap.

Fyll i formuläret nedan och skicka in det före den 31 januari 2012. Därefter sätter du in 50:- till fågelskyddet i Uppland på vårt postgiro 228704-3. Skriv Tävling 2012 på talongen. När pengarna har noterats hos oss är ditt tävlingsformulär med. Pengarna måste dock vara insatta senast den 15 februari. Eventuella nya arter som upptäcks före den 31 januari gills inte.

Givetvis skall det vara nya arter (inte raser) i Uppland i kategori A under 2012 och inga tillkommande arter av att taxa har ändrats eller äldre fynd godkänts osv. Fyndstatus i Uppland finns här (PDF). Tävlingen avgörs sedan Rrk och eventuellt Rk har godkänt arten för landskapet. Aktuellt taxon måste ha artstatus vid tidpunkten för Rrk:s eller Rk:s behandling. Den som får flest rätt vinner. Vinsten blir ett diplom och omnämnande i FiU samt på hemsidan. Skulle det mot förmodan inte bli några nya arter för Uppland under 2012 flyttas tävlingen automatiskt över till 2013. Vid samma antal arter eller annat så är det tävlingsledningen som fäller avgörandet.

Fält märkta med asterisk (*) är obligatoriska.
*Ditt för- och efternamn:
*Din e-postadress:
*Ny art 1:
Ny art 2:
Ny art 3:
Ny art 4:
Ny art 5:
*Är du medlem i UOF (det är inget krav att vara medlem i UOF för att få deltaga):
Övrig information till oss (200 bokstäver):
När du skickar formuläret kommer en bekräftelse att gå till den e-postadress du angivit ovan.

Anmälningar (efter 31 januari)

SkådareArter
 
Kenneth PlessStäppsångare
Vattenpiplärka
Blek tornseglare
Större beckasinsnäppa
Vitgumpsnäppa
 
Per Johan UlfendahlGuldtrast
Präriemås
Stäppsångare
Gråhalsad trast
Tjocknäbbad dopping
 
Tomas KjelssonRödvingad vadarsvala
Alpseglare
Ökenvarfågel
Mongolpipare
Ökentrumpetare
 
Anders JanssonTaigaflugsnappare
Rödvingad vadarsvala
Mongolpipare
Vitvingad lärka
Azurmes