UOF logo Upplands Ornitologiska Förening

Fotogalleri: Ladusvala

De senaste 10 bilder finns här. Alla bilder hittar man genom fotogalleriets registret.

Klicka på en miniatyr nedan för att se bilden i ursprungsstorlek.


Bilder från Kungsängen, Uppsala

Hussvala Ladusvala Tornseglare

hussvala ladusvala tornseglare

Ulf skickar över tre bilder från Kungsängen i Uppsala som är tagna nu i vår. Han skulle gärna få ett säkert svar på vad tornseglaren har i den uppsvällda munnen. Det är ofta man ser det om man tar bilder av dem. Han tror det är insekter men vill veta det säkert. Hoppas någon kan ge svar (till Chatten eller webmaster(at)uof.nu).

Webmaster ( 09.jul.11 )


Bilder från Ledskärsviken

Ladusvala Silvertärna Skräntärna Strandskata Svarttärna Dvärgmås

ladusvala silvertarna skrantarna strandskata svarttarna

Curre skriver - 'Ledskärsviken 25 juli 2010: Det har regnat hela natten. Ganska mycket fågel. Det ihållande duggregnet driver i den hårda vinden. Annika och jag hade hoppats på brunröda vadare men får nöja oss med att intrycken idag stannar inom gråskalan. Suggestivt, dock. En 57-flock adulta strandskator får vår uppmärksamhet, liksom en 1k svarttärna och tio 1k dvärgmåsar. En 2k skräntärna kommer förbi, liksom en adult silvertärneclown. Försöker flyga uppochner? Nej, kastar bara om vid upptäckt av byte. En ladusvala tar en insekt över mitt huvud. Ett myggbett mindre? Gråskala, gråskala, gråskala, men trivsamt.'

Webmaster ( 03.aug.10 )


Blåhake, Ladusvala (Reningsverket, Uppsala)

blahake blahake ladusvala ladusvala

2 blåhakar och en stackars ladusvala som 'störtat' i den sydöstra slamdammen och lyckades 'simma' med vingarna för att ta sig upp på pinnen den sitter på. Bilderna togs 18:e sept.

Webmaster ( 19.sep.08 )


Bilder från Kärven, Almunge

Vit stork Dammsnäppa Ladusvala

vit vit vit vit vit dammsnappa dammsnappa ladusvala

När Torbjörn Karlsson som bor vid Kärven tittade ut från frukostbordet över Näsbyändan den 12 maj på morgonen så fick han se en ljus fågel som stod bland grågässen.
- Vad är det där för vit fågel, frågade han sin fru
- Det är väl en sångsvan, svarade hon lagom intresserat
- Det där är ingen svan, sa Torbjörn som börjad ana att allt inte stod rätt till.
När han hade hittat kikaren och tittade i den kunde han chockat konstatera att det var en vit stork som stod där. Därefter blev det full kalabalik i huset. Torbjörn var lagom upphetsad när han ringde Tomas och sa att det står en vit stork nere på fräsningen. Efter ett tag rörde sig storken närmare huset och var som närmast bara ca 50-60 meter ifrån. Den verkade inte särskilt rädd vare sig för passerande bil, havsörn eller nyfikna grannar. Tyvärr var Tomas tvungen att åka till jobbet och Torbjörn att köra barn till skolan så de kunde inte hålla koll på den åt tillresta skådare utan kunde bara konstatera att den förmodligen flög iväg ca 08:20. Några bilder blev det i alla fall som minne.

Även en dammsnäppa vid Näsbyänden samma dagen, och ladusvalor på trådet.

Webmaster ( 13-May-08 )


Ladusvala (Kungsängen, Uppsala)

ladusvala ladusvala

7:e aug 2007

Webmaster ( 23.aug.07 )